Son dakika haberi bulunmamaktadır.   Senoz Esnaf  
Senoz Deresi
Anasayfa | Haber Ara | Foto Galeri | Videolar | Animasyonlar | Anketler | Sitene Ekle | Mesaj Gönder | Sohbet | MircScriptİndir

HABER ARA


Gelişmiş Ara

EN ÇOK OKUNANLAR

İmranlı Kaymakamı misafirimiz oldu

İmranlı Kaymakamı, hemşehrimiz Yusuf Karaloğlu, senozderesi.com'un sorularını cevaplandırdı. Geçtiğimiz günlerde bir iş vesile ile İstanbul'a gelen ve aslen Kaptanpaşa'lı olan, Sivas'ın İmranlı İlçesi Kaymamamlığını yürüten hemşehrimiz Yusuf Karaloğlu, senozderesi.com'u da ziyaret ederek; İmranlı'da kısa sürede yaptıkları çalışmaları anlattı.

Kategori  Kategori : Röportajlar
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 2970
Tarih  Tarih : 11 Nisan 2009, 20:24

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

*Sayın Karaloğlu, bize biraz görev yaptığınız İmranlı ilçesinden bahseder misiniz?
Sivas'ın İmranlı ilçesi, yerleşim olarak çok eski bir yer. Ama 1948 yılında müstakil ilçe olarak kuruluyor. Tarihi geçmişi Ümraniye yani 'ümran'dan geliyor, medeniyetin, mamur olduğu yer anlamında. Sultan Abdulhamit döneminde kurulmuş. Reşadiye, Refahiye, İmranlı; hep Sultan Abudülhamit zamanında kurulmuş ilçeler.

*İmranlı ilçesi işadamları derneği kurulduğunu duyduk. Biraz da ondan hasbetseniz?
İmranlılı iş adamları biraraya gelerek güzel bir yadımlaşma derneği kurdu. İMSİAD (İmranlı Sanayici ve İşadamları Yardımlaşma Derneği) Başkanlığını Musa Gümüş yapıyor. Biz de buna öncü olduk. Dernek, Kasım 2007'de kuruldu. Genel merkezinin açılışını yaptık. Bizim orası kültürel ve sosyal mânâda çok figürlü, çok renkli bir yer.
İşadamlarımız bu dernekle sadece işbirliği yapmış olmuyor. Bu derneğin ortaya koyacağı ekonomik başarının yanında, elde edecekleri sosyal başarı da kayda değer. Sosyal bütünleşme, bir entegrasyon, bir perçinleşme, bir bağlantı, bir yapı malzemesi oluşturma; yani safları sıklaştırma adına çok önemli hizmetlere sebep olacak.
Artık insanlar birşeyleri beraber başardıklarını ve farklılıklarından daha çok, ortak noktalarını keşfederek, kaynaşarak bir arada bulunacaklar. Bu çok önemli bir şey. Ekonomik boyutuyla, sosyal boyutunu aynı zamanda hayata geçirmiş olacağız. Çok gayretli çalışmalarımız var. Hem kız, hem erkek yurdu yapacağız. 150 bin euro bir işadamının katkısı oldu yurt yapımına. Yurt, 80 kişilik olacak; 40 kız 40 erkek. Yurt binası, tamamen günün çağın şartlarına, milli eğitimin standartlarına uygun yapılacak. Sosyal etkinlik alanlarına sahip, kendilerini geliştirebilecekleri, boş zamanlarını değerlendirebilecekleri, bütün alanları kapsayacak şekilde olacak. Bunun yanında ilçemizde yapılmasını istediğimiz bir halı saha projemiz var. Onu da inşallah yaz ayına yetiştireceğiz. Bunlar hep ilçe merkezinde, işadamlarımız tarafından kurulan yeni derneğimizin gayretiyle, bağışlarıyla hayata geçecek.

*Kızların okumalarının önündeki engeller nelerdir?
Bu önemli bir problem, bütün Türkiye'nin problemi. Bizim 3-4 ülkede elektrik, elektronik üzerine şirketi olan İmranlılı bir hemşehrimiz var. Diyor ki, "Kaymakam bey; ben kerdeşimle birlikte ilkokulu, ortaokulu okumak üzere geldiğimde İmranlı'da bir göz odada, banyosu ve tuvaleti olmayan bir yerde kalarak okudum. Ben biraz şanslıydım kısmet oldu buralara geldim. İmkânsızlıklar sebebiyle okuyamayan kardeşlerim oldu o dönem."
O dönemde okuyan 3 kişiden birisi Paris'te belediyenin mütaahittliğini yapıyor. Bir diğeri şu an İstanbul'da Orta Asya ülkelerinde müteahhitlik işleri yapıyor, birisi de İmranlı'nın bediye başkanı. Bunlar aynı dönem birlikte İTÜ Elektrik'ten mezun olan kişiler. İmranlı'da 108 köyümüz var, en uzağı İmranlı merkezine 80 km uzaklıkta. Şu an sadece 4 köyümüzde okul var. Bir tane de YİBO var. Lakin, lise okuyan öğrencilerimizin yurt probemi var, YİBO'da okuyanlar için yurt varken, liseye geçince çocuklarımızın kalacağı bir yer yok. Yapımını düşündüğümüz yurtla birllikte yeni lise binamıza yurt yapmış olacacağız ve Devlet Parasız Yatılıya çevirerek, lisenin kalitesini ve vasfını artırmayı düşünüyoruz. Böylece eğitimde bir çıta yükseltme olayına gireceğiz. YİBO'daki çocukları bir otobüsle Çanakkale gezisine yolladık. Önümüzdeki yazın bunu ikiye, üçe katlayacağız.
Öğrencilerimizin bir kısmı için Karadeniz gezisi düzenliyoruz. Bir kısmını hazırlayarak üniversiteye, bir kısmın matematik olimpiyatlarına hazırlıyoruz yolluyoruz. Matematik olimpiyatlarına yolladığımız çocuklar Malatya'da bölge yarışlarında hiç hazırlıksız ilk 10'a girdiler. Badminton takımımız var, il ikincisi oldu. Bu tür çalışmalar devam ediyor. Olursa önümüzdeki günlerde Meclis'e bir ziyaret planlıyoruz. Öğrencilerimizle Meclis Başkanımızı ziyaret edeceğiz.
Elimizden geldiği kadar bütün köy okullarının tamamını elden geçirdik. Özellikle hijyen açısından sınıf ve tuvalet temizlikleri, boya, badana hemen hemen hepsini elden geçirdik. Böylece eğitimde standardizasyonu sağlamış olduk. YİBO'da kapalı bir spor salonu yapımına başlıyoruz. Önümüzdeki sene onun da açılışını yapacagız.
Vatandaşımıza yönelik halı sahamızı yaptık. Yaz turnuvaları düzenledik, köyler bir araya geldi. Ayrıca ilçemizde maddi imkânı olmayan fakir fukara insanlarımız için 5 tane 70 m2 ev yaptık. Bunların hepsini teslim ettik. Bu projemiz örnek gösteriliyor. Bir dahaki sene bunların sayısın 10'a çıkartmak istiyoruz. Bir de evi oturabilir, ancak ıslak zeminlerde kalan (banyo, mutfak, tuvalet) insanlar vardı. Onlara da el atıyoruz. Buraları baştan aşağı yaptırtıyoruz. Böylece insan yaşantısına yaraşır bir yaşam standartı kazandırmaya çalışıyoruz.

*İlçenizde TOKİ konutları yapılması düşünülüyor mu?
TOKİ, genelde nüfus olarak yoğunlukta olan yerleri tercih ediyor. Bizim İmranlı'da konut yapı kooperatifimiz var. 60 ya da 80 kişilik. Bizim ev yaptığımız beş kişi, şu dünya üzerinde gerçekten tek başına kalmış, biz yardım etmezsek, yardım edebilecek kimsesi olmayan insanlar. Biz de tabi sosyal devlet sorumluluğu gereği, elimizden geldiği kadar el uzattık, başlarını sokabilecekleri, kışın rahatlıkla kalabilecekleri, a'dan z'ye aklınıza ne geliyorsa en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş tasarlanmış evleri hepsini tamamlayıp teslim ettik.
Önümüzdeki günler de 100 bin YTL'lik sosyal içerikli proje düşünüyoruz sadece bu işler için. Bu kaynağı tamamen kendi öz kaynaklarımızdan karşılıyacağız.

*Başarılı çalışmalarınız için sizi tebrik ediyor ve devamını diliyoruz.
Ben de sizlere teşekkür ediyorum.















































Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Röportajlar

En Çok Okunan Haberler

Umut yarını değiştirme çabasıdır!07 Temmuz 2019
RadyoSenoz
 
İSTEK GÖNDER

FOTOĞRAF GALERİLERİ

Yayınlanan yazıları kaynak göstererek yayınlamak serbesttir. © Copyright 2004-2009
Yazar Girisi | Altyap: MyDesign Haber