Son dakika haberi bulunmamaktadır.   Senoz Esnaf  
Senoz Deresi
Anasayfa | Haber Ara | Foto Galeri | Videolar | Animasyonlar | Anketler | Sitene Ekle | Mesaj Gönder | Sohbet | MircScriptİndir

HABER ARA


Gelişmiş Ara

EN ÇOK OKUNANLAR

Küresel krizle ilgili çözüm önerileri

Senozlularla röportajlarımız devam ediyor. Bu hafta serbest muhasebeci Mali Müşavir Salih Yücel'e son küresel ekonomik krizle ilgili görüşlerini sorduk. Sizleri röportajla başbaşa bırakıyoruz.

Kategori  Kategori : Haberler
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 1642
Tarih  Tarih : 09 Nisan 2009, 17:33

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Salih Yücel'i bir tanıyalım
Adım Salih Yücel. 09.04.1976 tarihinde Rize Çayeli‘de doğdum. Buzlupınar Köyündenim. İlk ve orta öğrenimimi İstanbul’da tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirdim. Evliyim ve 2,5 yaşında bir oğlum var. Güngören’de merkez mahallesinde muhasebe bürom var.

Dünyada yaşanan son ekonomik küresel krizle ilgili değerlendirmeleriniz nelerdir?
Türkiye’nin mevcut ekonomik durumu; “Bunalım Ekonomisi” süreçlerini aşmış, dünyaya daha fazla açılmış, daha dinamik ve üretken bir ivme almış bulunmakta iken, yeni bir global kriz dalgası ile karşı karşıya gelmiş bulunmaktadır. Bu krizi kısa vadede hasarsız atlatabilmek mümkün gözükmemekle birlikte, pes etmemek gerekir. Yeter ki mevcut kaynaklar çok iyi kullanılabilsin. Bu da genel anlamda; iyimserlik havasının devam ettirilmesine, güçlü ve istikrarlı hükümetlerin gücünü ve istikrarını ortaya koyarak bazı somut adımların atılmasına ve bunun toplumda hissedilmesine bağlıdır. Genel anlamda iyimserlik havasının devam ettirilmesi; güçlü ve istikrarlı hükümetlerin gücünü ve istikrarını ortaya koymasına ve vatandaşların da ülkenin kalkınması için fedakarca çalışmalarına bağlıdır. İyimserlik havası ile birlikte bazı istikrarlı adımların atılması, var olan psikolojik ve spekülatif yaklaşımları da ortadan kaldırır.

Ekonomik küresel krizle ilgili çözüm önerileriniz nelerdir?
•Kamu alacaklarına uygulanan aylık %2,5 oranındaki gecikme faizi çok yüksek olup, bunun günün koşullarına uyarlanarak aylık %2 ye çekilmesi, buna bağlı olarak aylık %2 olarak uygulanmakta olan tecil faizinin de %1 e çekilmesi sağlanmalıdır.
•Mali disiplinin bozulmasını önleyecek yeni maliye politikaları geliştirilerek, zor durumda olan vergi mükellefleri için en az altı ay süre ile vergi ertelemesi getirilmelidir. Bu ertelemeye %1 gibi düşük oranda tecil faizi uygulanmalıdır.
•Verginin tabana yayılması sağlanmalı ve en önemli vergilerden olan KDV nin genel oranın (%18) sekiz puan indirilerek genel KDV oranının %10’ a çekilmesi sağlanmalıdır.
•Piyasalarda, her geçen gün şiddetini artırarak devam eden talep daralmasını önlemek veya piyasaya canlılık ve moral getirmek amacıyla bazı sosyal amaçlı vergisel teşvikler getirilmeli.
•Bilançoları bozulmamış kredi borçlusu olan işletmelerin üzerindeki banka baskılarına bir an önce son verilmelidir. Özellikle, henüz vadesi gelmemiş borçlar için bunların geri dönüşümünü isteyerek baskı kurulmamalıdır
•Finans sektörünün disiplinin bozulmasını önleyecek yeni finans politikaları (kaynaklar) geliştirilerek, zor durumda olan kredi borçluları için makul faiz oranlarıyla borçların yeniden yapılandırılması sağlanmalı.
•Yatırımcıların, ticari işletmelerin ve tüketicilerin de bundan böyle bütçe alışkanlıklarını geliştirerek, yatırım ve harcama yaparken “ayaklarını yorganlarına göre uzatmaları” atasözünü hayata geçirmelidirler. Haksız ve kolay kazanç alışkanlıklarından vazgeçerek, kaynaksız borçlanma veya bütçe dışı harcamalardan uzak durmalarını öğrenmelidirler.
•Hükümetler ve siyasetçiler de, popülist politikalardan vazgeçerek kamu israfını önlemek, gereksiz istihdam yerine gerçek istihdam sahaları açılmasını sağlamak, uzun vadede işsizlik sorununu çözmek ve bürokratik engelleri ortadan kaldırılarak devletin kurumlarının işleyişini daha etkin ve güvenilir hale getirerek, “devletin malı deniz ………..” atasözünün de hayatın içinden çıkarılmasını sağlamalıdırlar.
Böylesi olağanüstü zamanlarda, hükümet politikaları gereği iyimserlik havasının yaratılması ve gündemde tutulması doğru ve yerindedir. Ancak, bu politikaların geçerli ve başarılı olabilmesinin şartı; gerçekten olumlu ve somut adımlar atılarak, bürokratik ve siyasi engellerden arındırılmış uygulanabilir teşvik ve desteklerin hayata geçirilmesi ile mümkün olabilecektir

Ekonomik küresel krizin büronuza ve müşterilerinize etkileri nelerdir?
Yaşanmakta olan ekonomik kriz müşterilerimizide önemli oranda etkilemiştir. Piyasada talep daralması nedeniyle cirolarında önemli oranlarda düşüş meydana gelmiştir. Dolayısı ile tahsilat ve ödemelerinde sıkıntılar oluşmuştur. Ancak bu sıkıntılı zamanda müşterilerimizle sık sık bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapıyoruz. Amacımız; hızla değişen dünyamızda muhasebe ile ilgili gelişmeleri yakından izleyerek “Vergi için değil,Bilgi için muhasebe” anlayışıyla mükelleflerimizi aydınlatmak,önemli bilgiler vererek krizden en az etkilenmelerini sağlamaktır.
Bu önemli vizyonumuz sayesinde işyerini kapatan mükelleflerimiz olmadığı gibi hamdolsun yeni müşterilerimiz de olmuştur.
Tüm hemşerilerimin soru ve görüşleri için bize ulaşabilecekleri telefonlar:

Tel : (212) 462 12 88
Faks : (212) 462 05 87
Cep : (533) 425 02 76

 
Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Haberler

En Çok Okunan Haberler

Umut yarını değiştirme çabasıdır!07 Temmuz 2019
RadyoSenoz
 
İSTEK GÖNDER

FOTOĞRAF GALERİLERİ

Yayınlanan yazıları kaynak göstererek yayınlamak serbesttir. © Copyright 2004-2009
Yazar Girisi | Altyap: MyDesign Haber